cat /usr/life > /dev/mind

01.01.2019 12:00

2018 в подорожах

2018 виявився неочікувано багатий на мандрівки, включаючи далекі країни. Неочікувано, бо я практично нікуди не виїзджав аж до кінця вересня. Тільки в січні був невеличкий тур по північному заходу Балканського півострова, конференція GeeCON в Кракові з маленьким турне польскою Силезією і короткий візит в Румунію в серпні.

Підсумки 2018 року.

  • 16 країн (транзит не рахую): Польща, Данія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Словенія, Угорщина, Чехія, Румунія, Франція, Німеччина, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Швеція, Таїланд;
  • 6 країн відвідав уперше: Хорватія, Словенія, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія;
  • 77 днів за кордоном (включаючі дні від’їзду і повернення);
  • 53 перельоти, 122 тисячі кілометрів, 31 аеропорт у 18 країнах світу.

Походи.

В червні збігали Боржаву з двома ночівлями по наших Карпатах з колегами. В травні лайтово прогулялись по горах в районі Бєльско-Бяли з Давидом. На початку серпня зганяли з Ігорем в найкрутіший похід Роднянським хребтом на півночі Румунії. В жовтні я знов поїхав до Румунії і пройшов невеличкий маршрут по Немирі. Наприкінці листопаду пройшов частину Рутберн треку і Північне кільце Тонгариро в Новій Зеландії.

Відкриття року.

Словенія, похідна Румунія, Нью-Йорк, Сідней.

Вода.

В червні купив каяк - поліетиленовий Perception Expression 15. Купляв з рук, не без пригод, але все вийшло добре. Питання зі зберіганням в Одесі так і не вирішив, тож каяк поки що прописаний в Херсоні. Решту літа я, за можливості, ганяв на вихідні в Херсон і влаштовував денні тури дельтою Дніпра. Таких вилазок вийшло небагато, проте вони стали важливою частиною минулого літа і цілого року.

 ·  year