cat /usr/life > /dev/mind

01.01.2020 12:00

2019 в подорожах

2019 рік трохи змазався в моїй пам’яті. Але згадати все одно буде що. В першу чергу це буде моя перша навколосвітня подорож, доволі швидка, але від того не менш захоплююча. Самостійна подорож на Філіпіні за неймовірно смішні гроші взимку і найвищий хмарочос світу в Дубаї по дорозі. Перший в житті візит в сауну, і не деінде, а прямо в Хельсінкі – серці Фінляндії. Дуже крута поїздка на схилі року в Таїланд. При чому традиційному вже відпочинку на Пангані передувала доволі інтенсивна мандрівка на північ країни. Ми навіть в М’янму встигли заскочити. І нарешті подивились таки Бангкок. Знову відвідав GeeCon у Кракові, а також встиг пару разів зганяти в Гамбург у відрядження.

Підсумки 2019 року.

  • 12 країн (транзит не рахую): ОАЕ, Філіпіни, Польща, Фінляндія, Турція, США, Гонконг, В’єтнам, Німеччина, Катар, Таїланд, М’янма;
  • 5 країн відвідав уперше: ОАЕ, Філіпіни, В’єтнам, Катар, М’янма;
  • 83 дні за кордоном (включаючі дні від’їзду і повернення);
  • 42 перельоти, майже 90 тисяч кілометрів, 29 аеропортів в 13 країнах світу.

Походи.

Цього року похвалитися можу мало чим. В січні зганяли з хлопцями в Сколе, щоби спробувати піднятись на гори Парашка і Лопата. Перший мій зимовий вихід в гори. На початку жовтня упіймав останні дні бабиного літа і пішов у водний похід на каяку по дельті Дніпра з двома ночівлями. В жовтні ж в рамках навколосвітньої подорожі погуляв в ЛА від знаку Голівуд, через голівудський резервуар, через оглядовий майданчик над Hollywood Bowl і Runyon Canyon Park. Певен таку прогулянку можна вважати самостійним треком. Через кілька днів уже у Гонконгу виконав давню мрію і піднявся пішки до Великого Будди. Я йшов черел пік Лантау, а спускався евакуаційним шляхов вздовж канатної дороги. Нескінченна кількість сходів наділила мене приємним болем в ногах, так шо я майже неділю ходив раскорякою. В Чіанг Маї ми пройшли шлях монахів (Monks Trail) до храму Phrathat Doi Suthep в обох напрямках. І збігав на гору Као Ра на острові Панган.

Відкриття року.

Затока Лан Ха у В’єтнамі. Фінська сауна і холодна травнева купіль у Білому морі. Смачнючі бейгли на сніданках в хостелі на бульварі Голівуд. Чіанг Рай (файне містечко) і річкові автобуси Бангкоку. М’янма (лише легенький дотик, але неодмінно хочется повернутись).

Вода.

Цього року я відкрив сезон в червні. Але після першого виходу на своєму каяку наступний раз був аж в серпні місяці (не розумію як так сталось). Але вже потім я катався частіше, а на початку вересня взагалі заїхав в Херсон більш ніж на тиждеть і виходив на воду через день-два. Спробував прокат каяків в Одесі і відчув що таке бовтанка на морі (позеленів пару разів :). Ну і вишенькою на торті став водний похід (поки що скромний) по рідній дельті Дніпра. Також трошки покаячив в затоці Лан Ха у В’єтнамі (не така туристична сусідка відомої затоки Ха Лонг). Ото було круто!

 ·  year